27 июн. 2023 г., 06:48

Вечерен шепот 

  Поэзия
152 2 2

ВЕЧЕРЕН ШЕПОТ

 

... доде белеех на брада и кичури пилеех – гъсти,

изтече толкова вода през моите широки пръсти,

не скътах бели пет пари за черните си дни в килера,

и моят дух не се смири, разпънат между днес и вчера,

две ризи пътем подарих, изтърках няколко костюма,

 

не свикнах да мълча на стих – и не преглътнах блага дума,

и хлябът в моя чер долап бе мек – за хора и за птички,

сам пих горчивия си хап, наместо да се тровят всички,

когато тръгна за натам – и Господ пътя ми прекръсти,

на стихчета ще се раздам! – написани с широки пръсти.

 

27 юний 2018 г.

гр. Варна, 23, 10 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??