Помогни й, Господи,
да избяга от мен!
Вразуми я, Господи,
да не е в плен!
Дай и сили и търпение,
дай и смисъл и прозрение.
Покажи и правий път
и не наказвай нежната й плът.
За Нея, моля те, грижи се
и забрави, че от болка
сърцето ми крещи;
че в лудостта си аз съм краен,
че съм готов да ме оставиш бездихаен,
за да бъде Тя щастлива,
мила, радостна и жива.
Помогни й, Господи,
да не страда дълго
и нов приятел й дари,
по-добър и верен път й покажи.
Моля те, Господи,
над Нея,
ЛЮБОВТА ми, бди!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены