18.05.2008 г., 20:12 ч.

Вечерна молитва 

  Поезия » Любовна
673 0 9
 

Вечерна молитва

 

Помогни й, Господи,

да избяга от мен!

Вразуми я, Господи,

да не е в плен!

Дай и сили и търпение,

дай и смисъл и прозрение.

Покажи и правий път

и не наказвай нежната й плът.

За Нея, моля те, грижи се

и забрави, че от болка

сърцето ми крещи;

че в лудостта си аз съм краен,

че съм готов да ме оставиш бездихаен,

за да бъде Тя щастлива,

мила, радостна и жива.

Помогни й, Господи,

да не страда дълго

и нов приятел й дари,

по-добър и верен път й покажи.

Моля те, Господи,

над Нея,

ЛЮБОВТА ми, бди!

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??