улица
под тъмен свод на дървета
далечен и тъжен дъх
на липи
тропот от падащи кестени...
през оределите листа - необятен
нощен простор
силуети -
унесени от ласка вечерна
тихо се смеят
нежно - докосват
под крехка улична лампа...
улицата
там в края ù
моят прозорец свети портокалово
жълто
като око
уморено махало на стенен часовник
отброява мажорно -
у дома
най-хубаво е
у дома...
© Дима Все права защищены
Прегръдка и за този стих!