1 нояб. 2023 г., 10:51

Вечната борба 

  Поэзия
169 1 0

Подмолно и лукаво, неусетно,

пробутват ни се чужди вери,

замислят ли се, че е неуместно,

наш'та вяра, кой ще я намери?!

 

Потурчването още помним ли?!

Как рязаха се хиляди глави!

Че вярата непоколебими,

не дадоха във своите души!

 

А тези, днешни заблудени,

подаряват чуждите неща,

за които предците са умрели,

за да има за следващите светлина!

 

А те - продажници и мекотели,

прекланят смирено своята глава,

че сабята не сече я,

и ще има след предателството и халва!

 

А онези, като мене -

вярващите в корена и във рода,

водят битката в реално време,

свободни от хипнозата, плъзнала в света!

 

Но както често става - умират първо патриотите!

Тези, с вярата, честта, морала...

и остават безмозъчните и роботите -

мижитурковската кръв така остава!

 

Подбор изкуствен, на послушно стадо,

белите овце се стрижат лесно!

Но в генът вярното остава -

без черното, не ще е интересно!

 

И историята се повтаря векове!

Между дяволът и Бога все живеем,

дяволът ни лъже : " Ще живеете добре!",

но Бога да оставим все не смеем!

 

© Добромир Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??