13 нояб. 2024 г., 05:36

Вечната книга 

  Поэзия
42 0 0

 В Е Ч Н А Т А К Н И Г А

 

Къде си ти,къде съм аз?

Този път,на мен се размина

силата на ураганния бяс,

роден от проблеми неразрешими.

 

Засега е така,но до кога ли?

Знам,че наближава и моя ред в списъка,

бурята никого не ще да пожали,

казвам го,та всички да свикват.

 

Няма как въртележки,солари

да убиват природните красоти,

да отварят незараснали рани,

за които няма начин Бог да прости.

 

КПД-то им спрямо заетите площи,

а и липсата на перманентност

не осигурява необходимата мощност,

не решава глобалните,критични моменти.

 

Когато сами си чупиме хабитата

и нямаме нужда от крилете на пеперудите

лошият пример да лети навред по Земята,

лицемерно е,да се правиме на учудени.

 

Коварни мисли,скрити зад думите

владеят парламенти,правителства,

в напразни напъни за раждането на чудото

с фалшива лоялност в отправените молитви.

 

Ненаситната алчност за пари и за власт,

с мерак за съпоставимост на Божията,

отваря библейските язви погубващи ум и душа

и застила пътя с обструкции вместо с реални възможности.

 

12.11.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??