14 дек. 2023 г., 18:34

Вечни въпроси 

  Поэзия » Пейзажная
287 4 3

Грабнаха реката 

от нейното корито

и я вкараха, горката, 

в тунел, на закрито!

 

Камъните бели 

от мъка посивяха. 

Бяха ѝ чинели*.

Мелодията спряха!

 

Рибата и рака

изп'ъклиха очи!

Жабите не крякат. 

Всичко тук мълчи!

 

Че празни са гнездата, 

жадно гръб превила,

плачеше върбата –

увехнала... унила...

 

Виж и моста, дето

свързва двата бряга, 

ненужен общо взето, 

да рухне "се стяга"!

 

Че няма го човека, 

на гръб да го поноси, 

в съдбата му нелека

с вечните въпроси! 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* чинели – ударни музикални инструменти 

 

 

 

 

© Исмаил Али Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??