25 окт. 2015 г., 02:07  

Вечно тебе ще обичам 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
718 2 2

ВЕЧНО ТЕБЕ ЩЕ ОБИЧАМ

 

Понякога е толкова жестока,

но тя осмисля всичко в този свят,

тя сочи вярната за теб посока

 

и от бедняк те прави тъй богат.

Болника хилав тя с криле дарява,

старика кара да се чувства млад.

 

Да дишаш, знай, с любов си заслужава,

дори да си погубиш младостта,

люби, макар самотен и в забрава!

 

Глупака тя дарява с мъдростта,

мъдреца праща в непрогледен мрак.

Пази навеки в тебе Любовта!

 

***

 

Безброй ужасно дълги дни, откак

в прегръдките ми нежни теб те няма.

Все още в паметта се мярка как

 

предаде верността ми чрез измама

и как без жал пречупи всичко в мен,

живота ми превърна в тъжна драма.

 

Нима съм бил до лудост заблуден?!

Обичах те наивно, безусловно,

а ти безсрамно подигра се с мен,

 

обичаше ме толкова лъжовно,

а аз на всичко бях готов за теб,

но сетих само чувството отровно.

 

Затуй сега светът е тъй нелеп,

не мога смисъл в нищо да открия,

преди откривах го предимно в теб.

 

Сега остава ми да се напия,

за тебе да си помечтая пак,

все още те обичам и не крия,

 

че ти звезда си в ледения мрак.

И знам, че тебе ще обичам вечно,

че теб до края ще желая чак

 

безкористно, наивно и сърдечно!

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря.
  • "За туй сега светът е толкова нелеп,
    не мога смисъл в нищо да открия,
    преди откривах го във теб,
    сега ми остава единствено да се напия!"

    Понякога най-добрите произведения остават непрочетени.... С това случаят е същия! Мисля, че е излишно да пиша всичко което мисля... Поздравления!
Предложения
: ??:??