5 янв. 2012 г., 17:41

Величието на Балкана 

  Поэзия » Пейзажная
445 0 0

Величието на Балкана

 

Когато Балканът

ти праща покана,

на гости иди му, не се колебай!

Добър домакин е,

у тях ще починеш,

а той ще нахрани те с приказен рай!

 

Безшумно го питай,

с очите разчитай

и всеки въпрос ще получи ответ!

Без думи разказва,

че клетвата спазва  ̶

за вечно мълчание дал е обет!

 

Мълчание, скрило

от нож и бесило

хайдушки дружини с герои безчет,

а в резки атаки

от урви и драки

то вливало сили в юнашкия ред!

 

Красив е Балканът

във всяка премяна,

но друго му вдъхва величествен чар:

покоят омаен,

пречистващ, безкраен,

поемащ душевния сивкав товар!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??