Великденските
хасковски земетресения,
не са със сеизмично обяснение!
Не съм аз,
който го е рекъл пръв -
но хасковлийки са със южна кръв!
А дълги са великденските пости...
И за великден идват много гости...
А хасковци са хора пресметливи,
и паметливи, и доволно предвидливи:
щом наближат великденските дати,
те застраховат своите кревати;
а там, където има много млади -
се застраховат даже цели сгради!
Великден в Хасково
е ден на сътресения!
Усещат се като земетресения,
но те не са с причини сеизмични,
а по причини чисто еротични.
Така например и ланѝ се случи:
два часа след като Христос възкресе,
и в Хасково земята се затресе!
И после - втори трус
след три-четири чàса -
след колкото едно тесто да втаса!
И чак привечер трети трус -
но тоз етап
не се почувства - толкоз беше слаб!
Великден става всякоя година,
и колебания на този ден ще има,
но не и със големи разрушения:
най-много керемиди и комини
да паднат, и с това ще се размине.
Великденските
хасковски земетресения
не са със сеизмично обяснение!
© Ангел Чортов Все права защищены