19.04.2009 г., 16:53 ч.

Великденските хасковски земетресения 

  Поезия » Хумористична
673 0 5

 

 

 

Великденските

хасковски земетресения,

не са със сеизмично обяснение!

 

Не съм аз,

който го е рекъл пръв  -

но хасковлийки са със  южна кръв!

 

А дълги са великденските пости...

 

И за великден идват много гости...

 

А хасковци са хора пресметливи,

и паметливи, и  доволно предвидливи:

щом наближат великденските дати,

те застраховат своите кревати;

а там, където има много млади -

се застраховат даже цели сгради!

 

Великден в Хасково

е ден на сътресения!

Усещат се като земетресения,

но те не са с причини сеизмични,

а по причини чисто еротични.

 

Така например и ланѝ се случи:

два часа след като Христос възкресе,

и в Хасково земята се затресе!

 

И  после - втори трус

след три-четири чàса -

след колкото едно тесто да втаса!

 

И чак привечер  трети трус -

но тоз етап  

не се почувства  - толкоз беше слаб!

 

Великден става всякоя година,

и колебания на този ден ще има,

но не и със големи разрушения:

най-много керемиди и комини

да паднат, и с това ще се размине.

 

Великденските

хасковски земетресения

не са със сеизмично обяснение!

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пак ни развесели.Има нужда от такива стихове!
  • Пффф......
  • Ангар, аз се чудех защо ме тресе тези дни. А то, от Хасковските земетръси било!

    Весели празници!
  • Хи, хи... Прогнозата е по- добра от тази на ,,астролога"
  • Хахахаха... Поздрави за великия Великденски стих... Харесвам нестандартната ти поезия и винаги се отбивам за да презаредя с настроение и да погледна напред с усмивка. Благодаря ти Ангар!
Предложения
: ??:??