28 мая 2008 г., 15:50

Великодушие 

  Поэзия » Гражданская
1009 0 14



(В памет на Йордан Кръчмаров)


Присмяха му се на поета,
че няма за кафе стотинки.
И го нарекоха несретник,
и му предрекоха настинка
от ветровете, дето вият
по висините, гдето броди
- когато вярата му гние -
да дири поводи за оди.

А той - добра душа - накрая
подправи почерка на Бога...

Благослови ги - да не знаят,
че ще умрат със некролога.

© Александър Белчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??