Венците зазвънтяха
И мечовете затрещяха,
Когато взорът спря се
На ромон тихий кикот!
Но втренчени в очите
На враговете скрити,
На плясъка вълните
Се блъскаха в скалите.
На "ти" и "Вие" някак
Се стелкат с искрите,
Но втренчено косите
Със сто очи се питат...
Заем тежък паднал
На дявол в рогата
Заднича между веждите
И вярата прогоня!
Отронва се Всемира,
С тежък дан се стича
На купата в рова,
Която тя раззинва!
Когато се намериш,
Когато в теб повярват,
Когато кръв повели
Са твоите водачи!
Кръвта земя покрива,
Поглъщат се взаимно,
Кръвта - кръвта родила,
Земя - земя разтърсва.
Насилието се насилва,
Насилието страда,
Насилието се измъчва!
Насилието е поквара!
Вятър тих прониква
На клони във върбите,
На листи тънкостенни,
На спомени честити!
Диамант в коронка трънна
Се стича в междупръстие,
Когато в стегнат обръч
Извикам ясно името му!
П. П. На някогашните ми приятели и днешните познати:...!!!???!
27.04.2000г.
© Ева Туфанова Все права защищены