Вече месец под небето
край брега на Камен бряг,
Вера Су, е във морето,
под дъжда, немил-недраг!
С нос забоден във скалите,
като някакъв таран.
Лашкан силно от вълните,
без готвач и капитан!
С пълни трюмове - догоре.
Натоварен без лимит.
Чисто просто - със отрова!
Смъртоносен карбамид!
Цял октомври покрай него
се изнизва куп народ.
Всички, умничко го гледат
и играят там белот.
Няма кой да го раздвижи,
да го махне от брега.
Всички имат други грижи,
идват избори сега.
Чак напролет, щом е ясно,
кой правата му държи
наш министър - безопасно
Вера Су, ще потопи!
Ще опъне - транспаранти
вездесъщ и горделив!
Как на морските мутанти
е направил чуден риф.
Юри
Йовев
Октомври
2021 т.
© Yuri Yovev Все права защищены