28 февр. 2005 г., 12:04

Веселият танц – танцът на Смъртта 

  Поэзия
1138 0 2
Купчина пръст,
грозно надига глава
от пръстта нейде в балкана,
злосторно вълкът извива за мъстта.
Луната - нейде над земята
в облаци обвита, прелъстена.
Гарванът грачи във злобна премяна.
Гробарят дупка ще копае
за кой ли път и той не знае.
Слуша песента смразяваща кръвта.
Удар със кирка мрака разцепи.
Копка с лопата душата разпори.
Смъртта зад него се провисва - 
всичко живо мОри.
Гробовна тишина увисна,
песента замлъкна.
Някой весело си тананика
и танца на смъртта подема.
Това самата Тя е,
весела засмяна,
тя самичка няма да остане.
Злокобен танц е веселият танц –
Танцът на Смъртта!
Купчина пръст,
грозно надига глава от пръстта!

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??