По кой критерий бедните са бедни,
щом даже на богатите не стига?
По кой закон, мечтите са последни
за сбъдване на пътника в талига?
Кой Господ утре ще ви пусне в рая?
Или ключът е с много дубликати?
Надеждата е винаги накрая!
А милостта - измерена в мандати!
Вземете си дареното обратно!
От краденото днеска не милеем.
Часовникът върти се на обратно.
Ще дойде видов ден. Ще го полеем!