Видях...
Видях светлина
Най-накрая!
Съм в рая
Върху облачна пелена.
Видях искра
В пера от пух
На сладък ангел глух
Потънал с арфа във игра
Видях заря
Божествена хармония
От любов симфония
На земята искам да даря!
Видях… проблясък
Пред портата на Петър
Дяволски тризъбец повеч метър
Ме изтръгна с тласък
Видях свещта
На стената силуети
Устни в страст преплети
По-черни от нощта
Видях и лампа
в спалнята ми духа хаос
вазите танцуват гневен валс
думите жигосват като щампа
Видях ли Слънце?
Изневерява ми с напевност
Ах, зелена ревност!
Под матрака грахово си зрънце!
Видях… Луна
На спалнята свалих пердето
Тя оре на чужд полето
Одави любовта с от лед вълна
Видях и жар
В очи ми въглени сълзят
Спомени във мъст пълзят
Лъжа е дума на олтар
***
Виждам… фар
Тя целува в чужд „файтон“
Надава страстен изневерен стон
Очи изпива ми комар…
Държа запалка
Твоята милувка бе преструвка
Не ще даряваш чужд с целувка!
Взимай си халката жалка!
Хвърлям. Пламък.
В Млечен път се отразява друг
Река бензин от сълзите на твой съпруг
Кола избухва в огнен замък
Видях пожар.
От ревност породен
Ти не беше слънце в моя ден
За туй е огън моят дар…
***
Видях я пак
Светлината…
Онази
Дето сложи ми рогата!
© Y. Panda Все права защищены
Печелиш ме за фен и с това:
"Виждам… фар
Тя целува в чужд „файтон“
Надава страстен изневерен стон
Очи изпива ми комар…",
както и с това:
"Видях… Луна
На спалнята свалих пердето
Тя оре на чужд полето
Одави любовта с от лед вълна",
и още с какво ли не!
Отличен 6 е ниска оценка за този текст, но по принуда я давам!
И те поздравявам с този стих:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=321722
и с малко музика:
http://www.youtube.com/watch?v=zMqU4vtSHfc