20.11.2014 г., 23:41 ч.

Видях... 

  Поезия » Любовна
594 0 1

Видях...

 

Видях светлина

Най-накрая!

Съм в рая

Върху облачна пелена.

 

Видях искра

В пера от пух

На сладък ангел глух

Потънал с арфа във игра

 

Видях заря

Божествена хармония

От любов симфония

На земята искам да даря!

 

Видях… проблясък

Пред портата на Петър

Дяволски тризъбец повеч метър

Ме изтръгна с тласък

 

Видях свещта

На стената силуети

Устни в страст преплети

По-черни от нощта

 

Видях и лампа

в спалнята ми духа хаос

вазите танцуват гневен валс

думите жигосват като щампа

 

Видях ли Слънце?

Изневерява ми с напевност

Ах, зелена ревност!

Под матрака грахово си зрънце!

 

Видях… Луна

На спалнята свалих пердето

Тя оре на чужд полето

Одави любовта с от лед вълна

 

Видях и жар

В очи ми въглени сълзят

Спомени във мъст пълзят

Лъжа е дума на олтар

 

***

 

Виждам… фар

Тя целува в чужд „файтон“

Надава страстен изневерен стон

Очи изпива ми комар…

 

Държа запалка

Твоята милувка бе преструвка

Не ще даряваш чужд с целувка!

Взимай си халката жалка!

 

Хвърлям. Пламък.

В Млечен път се отразява друг

Река бензин от сълзите на твой съпруг

Кола избухва в огнен замък

 

Видях пожар.

От ревност породен

Ти не беше слънце в моя ден

За туй е огън моят дар…

 

***

 

Видях я пак

Светлината…

Онази

Дето сложи ми рогата!

© Y. Panda Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силно и оригинално стихотворение, Йовета! Възхитен съм. Отличен и много неочакван финал /мога да кажа дори - гениален/. Висока динамика на стиха и пълно разкрепостяване и като форма и като смислово изразяване.
    Печелиш ме за фен и с това:

    "Виждам… фар
    Тя целува в чужд „файтон“
    Надава страстен изневерен стон
    Очи изпива ми комар…",

    както и с това:

    "Видях… Луна
    На спалнята свалих пердето
    Тя оре на чужд полето
    Одави любовта с от лед вълна",

    и още с какво ли не!

    Отличен 6 е ниска оценка за този текст, но по принуда я давам!

    И те поздравявам с този стих:

    http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=321722

    и с малко музика:

    http://www.youtube.com/watch?v=zMqU4vtSHfc
Предложения
: ??:??