19 мая 2006 г., 00:16

Видях на плажа във здрача 

  Поэзия
539 0 0

Видях на плажа във здрача

Малка стъклена сграда

Със шест страни водещи шестте посоки

А зелените светлини на баровете я осветяват

В лилаво-червени примигвания

 

Жените профучават пред погледа ми

А аз стоя на пейката – пасивност

Хълмовете през нощта са къщи-светлини

Оставили пердетата да пускат част от топлата интимност

 

Толкова гладък бриз

По неравния пясък

Се набръчква

И издухва болката си върху плажуващите

Вечер прилепи

 

Трябва да вървя вече

Към своята дупка

Хващам първата жена и я целувам

Подарява ми букета си от хубави

Мъчения

 

Вече мога да заспивам

 

29.11.2004

 

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??