Видях на плажа във здрача
Малка стъклена сграда
Със шест страни водещи шестте посоки
А зелените светлини на баровете я осветяват
В лилаво-червени примигвания
Жените профучават пред погледа ми
А аз стоя на пейката – пасивност
Хълмовете през нощта са къщи-светлини
Оставили пердетата да пускат част от топлата интимност
Толкова гладък бриз
По неравния пясък
Се набръчква
И издухва болката си върху плажуващите
Вечер прилепи
Трябва да вървя вече
Към своята дупка
Хващам първата жена и я целувам
Подарява ми букета си от хубави
Мъчения
Вече мога да заспивам
29.11.2004
© Десислав Илиев Всички права запазени