9 мар. 2010 г., 21:13

Видяла безумна красота 

  Поэзия
655 0 1

Видяла безумна красота,

заплака женска душа

и сълзи и в сърцето изсъхват,

както съхне в земята дъжда

и както вехне на роза цвета...

 

Подир посивяха следите

от есенни чудни листа,

посивяха и вълните

на безбрежно сини небеса.

 

Трептят сред морето искрите,

на звездите беззвани сестрите.

А вятър разбуден ги в захлас разпилява,

както животът на прах сърце попилява.

 

И сянка и безплътна се там очертава,

как гледа в заблуда мечтите.

Светът ù посипа забрава,

но тя не ще да изтлее,

понеже има сенки само там,

където светлина все още живее!

© Гергана Данаилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубав замисъл, но ми е малко разтегнат стихът и трудно се гълта...
Предложения
: ??:??