18 февр. 2009 г., 23:33

Виж се с моите очи 

  Поэзия » Любовная
864 0 9

                           Виж се с моите очи

                                                        С моите очи искаше да се видиш.

                                                        Нали знаеш - не мога да ги дам!

                                                        Но в долните стихове ако вникнеш,

                                                       ще се видиш, туй го знам!

Защо ми е толко хубаво, когато съм с тебе?

Защо ти се радвам и те гледам в захлас?

Не! Това не са спомени от изминало време.

Нещо друго става със нас!

 

Спомените са хубаво нещо,

но те понякога изчезват в далечни мъгли,

към тях и аз съм се връщал често,

но не разбирах в мъглата дали този образ си ти.

 

Сега си пред мен реална и жива,

запазени са в теб младежките черти

и темперамента ти, и духовната ти сила,

затова не се съмнявам, че това си ти!

 

Толкова си работлива и толкоз енергична,

че увличаш всички, които са с теб,

ти превръщаш чуждата мъка в лична

и като пълководец водиш смело напред.

 

Не вярвай на оценки, че си остаряла,

особено на тези, дадени от млади жени,

те само ти завиждат, че си поумняла,

а ти се чустваш силна и млада, нали!

 

Повярвай на този мой писмен доклад!

Това е, което харесвам в тебе сега,

край тебе и аз се чувствам силен и млад

и имам усещане за дъх на жена.

А сега още веднъж тези стихове прочети!

И ще се видиш с моите очи.

                 1999 година

 

© Асен Стефанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??