20 сент. 2007 г., 00:45

Виждал ли си? 

  Поэзия
572 0 3

Виждал ли си кораб?

Далеч.

Докато дремеш като пор

на плажа?

Представяш ли си клишета?

Харесва ти.

И може ли някой да те спре

да си там!

Да!

Подхвърлена топка.

Искаш ли да си в играта?

И да...

И не...

Неориентиран тип си

човече...

Искаш.

А те е страх да си

там...

Където и да е това.

Дори отвъд...

По-лесно е да си пор...


Не е ли жалко,

че корабите

минават

пред очите ти?...

---------

Виждал ли си планина?

В онзи й вид.

Когато прилича на гръбнака

на Всичкото?

Искал ли си

да се покатериш,

да легнеш

и да прегърнеш

този гръбнак?

Сигурно...

Ти искаш много неща.

Нали Страхът ти

те спира

да ги можеш...


Не е ли жалко,

че виждаш

планините изобщо?...

-----------

Виждал ли си Човек,

човече?

Ако го видиш,

запознай се с него.

Поискай му нещо!

Попитай го!

За всичко!

И той ще ти отвърне

с

всичко.


Ако не си виждал...

Ако искаш

и

си представяш...

Ясно!

Не си пор!

И аз не съм.

Нищо,

че намирисваме

и двамата...



р.р.Сега живея с Човека

в Африка.

И съм Там...

Където и да е това...

Дори отвъд.

И мога.

Всичко.


А ти?

Виждал ли си?

© Диана Маринска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??