7 окт. 2023 г., 20:11

Виждал ли си 

  Поэзия
142 2 0

Виждал ли си пораженията от разбит живот,

стенещ в безизходица и озлобение.

Болката е впила до костта хобот

и изсмуква всяка мисъл за спасение.

 

Днес безмилостни и развратени умове,

тикат към развала обществото.

И викът на съвестта да ги гризе,

скриват го в подземие дълбоко.

 

Безразсъдно и безсрамно дават глас

и участват в явно беззаконие.

Не разбират поверената им власт

и без страх от Бога тласкат към агония.

 

Водят право към тунела на смъртта,

хиляди объркани, измамени животи.

Заглушили истината за реална свобода,

дирижират във безпътица роботи.

 

Виждал ли си пораженията от разбит живот,

стенещ в безизходица и озлобение.

Болката е впила до костта хобот

и изсмуква всяка мисъл за спасение.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??