15 июл. 2014 г., 09:37

Вик отчаян, спомен тих 

  Поэзия » Гражданская
441 0 1

Къщи-гробници, празни и пусти,

а прозорците – неми картини.

Във очакване, облаци късни

да измият стъклата – витрини…

 

В тях оглеждат се поостарели,

прашни улици, оголели дървета,

птици прелетни… откъде ли…

хора бързащи, а незаети!

 

Сякаш времето тук е спряло,

уж е спряло, а не съвсем;

всичко тъжно е остаряло,

отдавна вече спи за подем!

 

Къщи-призраци, някога весели,

притежавали живот и дух,

пред разруха стрехи  надвесили,

и е тъжно, самотно тук!

 

© Екатерина Спасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??