Jul 15, 2014, 9:37 AM

Вик отчаян, спомен тих 

  Poetry » Civilian
440 0 1

Къщи-гробници, празни и пусти,

а прозорците – неми картини.

Във очакване, облаци късни

да измият стъклата – витрини…

 

В тях оглеждат се поостарели,

прашни улици, оголели дървета,

птици прелетни… откъде ли…

хора бързащи, а незаети!

 

Сякаш времето тук е спряло,

уж е спряло, а не съвсем;

всичко тъжно е остаряло,

отдавна вече спи за подем!

 

Къщи-призраци, някога весели,

притежавали живот и дух,

пред разруха стрехи  надвесили,

и е тъжно, самотно тук!

 

© Екатерина Спасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??