21 февр. 2020 г., 19:25

Вѝме 

  Поэзия » Юмористическая, Другая
401 2 5

Направил си поетът име

и доѝ го, като виме.

Дърпа, дърпа, то не пуска

капка малка за закуска.

Търка, търка, масажира,

то от нищо не разбира.

Уж голямо, наедряло,

но напусто натежало.

Гледа, гледа размечтан...

Ако плисне изведнъж,

ще напълни цял казан

стихове, поеми, оди...

Ще учуди своят, другите народи!

Направил си, поете, име,

но те моля, извини ме!

Дойната ти крава "прегоря",

хващай се за работа, "Душа"!

_____________________________________

-*Вѝме - Млечният орган на някои домашни животни (крава, овца, коза и под. ).

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??