26 мар. 2023 г., 19:23

Винаги бъди щастлива 

  Поэзия
217 0 1



Принцеса малка, лъчезарна и засмяна,
ти си ни, слънчице, радост голяма,
с късмет щастлив Бог нека те благослови,
в съдбата твоя бяло сбъдване да блести.
Със светли истини живота си да градиш,
на облаците тъмните капани да победиш,
камбанено щастие в дните ти ярко да грее,
любов и доброта звънко в сърцето да пее.
Знай, дори понякога и нелогично да горчи,
животът е усилие, което си струва винаги,
ортак на лъжи красиви никога да не ставаш,
любовта си в заем на суетата да не даваш.
Така както след всяка нощ,нов ден се ражда,
и тъмнината отново в светлина се преражда,
така и в нашата древна,човешка,земна съдба,
се редуват слънце след дъжд,радост след тъга.
Никога не се предавай,волно и високо лети,
вълшебната врата на рая земен ти смело

отключи, докрай себе си винаги бъди

и не забравяй, древната,мъдра истина помни,
само с нечупливи,истински криле от слънце,
към сбъднатото щастие, победно се лети. 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??