21 сент. 2019 г., 18:49

Вишневочервено 

  Поэзия
725 3 8

 

Аз съм скъпа жена! Придирчива!

Много трудно се впечатлявам!

Свръхвисоки критерии имам!

До рутинно не се принизявам!

 

Идеалът избистрях с години,

по простия метод - отхвърляне

на думи, постъпки, причини,

характери. Шлифовах, допълвах

 

мечти до конкретна представа:

"С любимия мъж ще се чувствам..."

Без склонност компромис да правя!

Търсиш лесното? Ами пускам те!

 

Богаташът получи сърцето ми!

Сорри, казах "скъпа жена съм"!

Не понасям тънките сметки -

инвестиции на дребно в душата!

 

"Скъпа" - смятай от горе до долу!

Любимият мен ме облича

в прегръдки. Обува ме в спомени,

с които към бъдното тичам.

 

Бельо ми купува, все марково,

на фирма "Желая те - моя си".

Подари ми парфюм уникален -

засята и лично отгледана роза.

 

Момчето ми средства не жали!

Ни време! Думи не жали за мен!

Грам не претегли какво получава

в замяна на своята щедрост!

 

Вместо това, ми урежда круизи

в света на дълбоките знания.

Току поднови ме с бутикова риза -

среднощни горещи стенания.

 

А накити колко ми дава!

Вече няма местенце в очите

да не свети от перлена радост!

Баснословно богат е Любимият!

 

Има сметки "Внимание", "Грижа"

и ги пълни редовно със средства.

Аз съм скъпа жена! Придирчива!

Да ме има... за него е лесно!

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??