Аз съм скъпа жена! Придирчива!
Много трудно се впечатлявам!
Свръхвисоки критерии имам!
До рутинно не се принизявам!
Идеалът избистрях с години,
по простия метод - отхвърляне
на думи, постъпки, причини,
характери. Шлифовах, допълвах
мечти до конкретна представа:
"С любимия мъж ще се чувствам..."
Без склонност компромис да правя!
Търсиш лесното? Ами пускам те!
Богаташът получи сърцето ми!
Сорри, казах "скъпа жена съм"!
Не понасям тънките сметки -
инвестиции на дребно в душата!
"Скъпа" - смятай от горе до долу!
Любимият мен ме облича
в прегръдки. Обува ме в спомени,
с които към бъдното тичам.
Бельо ми купува, все марково,
на фирма "Желая те - моя си".
Подари ми парфюм уникален -
засята и лично отгледана роза.
Момчето ми средства не жали!
Ни време! Думи не жали за мен!
Грам не претегли какво получава
в замяна на своята щедрост!
Вместо това, ми урежда круизи
в света на дълбоките знания.
Току поднови ме с бутикова риза -
среднощни горещи стенания.
А накити колко ми дава!
Вече няма местенце в очите
да не свети от перлена радост!
Баснословно богат е Любимият!
Има сметки "Внимание", "Грижа"
и ги пълни редовно със средства.
Аз съм скъпа жена! Придирчива!
Да ме има... за него е лесно!
© Таня Донова All rights reserved.