ВИСИНИТЕ ИЗМОРЯВАТ
Да, висините изморяват...
Или крилете ми не са за тях?...
Топят се те и нямат вече сила –
аз падам, падам , падам в черен мрак...
Ах, как бързо свърши всичко!...
А до вчера с песен аз летях,
мечтаех слънцето да стигна,
със вятъра надбягвах се дори!...
Да, висините изморяват!...
28.05.1985г.
Свищов
© Калин Найденов Все права защищены