28 авг. 2009 г., 00:20

Витоша и облачето 

  Поэзия
458 0 2

Витоша и облачето

 

В смог неоплетено, малко и беличко,

чисто, самотно, в отбор с ветровете,

пълзи упорито, галантно и лекичко,

облаче в устрем към тях – боговете.

 

Витоша нежно стои умилена,

дава му път със скалите – ръцете ù.

„Пий от гръдта ми водата студена,

да текне и в теб сила от вековете!”

 

След няколко мига за вечната Витоша

малкото  облаче с гордост и смелост,

стои на върха, запъхтяно издиша,

но вижда в света вече превзета крепост.

 

"Сестро ми, Витоша, нещо се случи -

тежко и мъчно ми е на сърцето.

Плаче ми се, истински ми се плаче!

С тази победа какво е отнето!?"

 

"Мило ми облаче, всяко нагоре

има цена, на която се плаща.

Ако решиш да изкачваш повторно,

старата болка сега ще изплакваш."

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересно произведение! Най-интерсното е че си разбрала, че всичко в този живот всичко се заплаща. Даже и изкачването. Остава само да определиш пределната цена за плащане!!!



    Нека силата е с теб!
  • хубаво е...
Предложения
: ??:??