Ще си тръгна, догори ли огънят,
за да погаля кожата премръзнала на утротосъс пръстите, изтръпнали
от голотата на гърдите ти…По стъклото на твоята душа
твърде дълго бях драскал с думи и чувства,а всъщност - рисувал съм икони
с лица на отминали жени.Понесъл наивността и добротата си -
Навярно ще остана шепа
от пясъчната ивица на твойте спомени,зрънца от черни сенки,
които те спохождат нощеми ще се радваш, ако те отминат.
Платих за всички изневери
и броя сега мечтите под клепачите -на кръстопът:
дали са те натрупана романтика,или капан за неудачници?
Във другия живот -
не ме очаквай!Ще стоя възможно най-далеч
от теб.© Красимир Чернев Все права защищены