27 апр. 2011 г., 15:20

Влюбен бряг 

  Поэзия » Любовная
547 0 3

ВЛЮБЕН БРЯГ

 

Гледам морето полюшващо се

и виждам в него сила надигаща се.

Вълните безмилостно в брега се разбиват,

а той, брегът, безмълвен очаква нажежен

любовта на морето да усети и да се натроши.

 

Любовта – тя е безпощадна, луда.

Брегът на смърт е готов и поема

вълната побесняла, разпенена и бяла.

Скалата разчупва с онази сила,

която само влюбеният познава.

 

А пясъкът песъчинките си гони,

по брега да се наслои не успява.

Морето не спира, навътре го дърпа,

в обятия необятни, дълбоки и сини.

Водата ненаситно любов събира.   

© Ирена Дочева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??