ВЛЮБЕНИ НАПЕВИ
І
Твойте óчи мóри,
като млади буки
листят ми в сърцето.
И клокочат, и се борят
две души безумни,
и не спи у тях утеха.
Ако ти си мойта сетна буря –
искам да съм нейна първа жертва!
ІІ
Съмне утро, вечер скокне,
мен в душата пламък светне
и я озарява.
Тя се лута без посока
и разпитва ветровете
да не си тъдява.
Ако ти си мойта пищна пролет –
искам да съм твойта птича врява!
ІІІ
Жарко слънце знойно люби
млади топóлови листи
и до болка ги изгаря.
Сянка къдрав облак спуска,
с капки-бисер огън чисти
и ги гали с хладен вятър.
Ако аз съм облакът намусен –
стройната топола – ти си!
© Ангел Веселинов Все права защищены
искам да съм твойта птича врява!"това много,много си го харесах