28 апр. 2009 г., 08:17  

Вместо цветя 

  Поэзия » Другая
502 0 7

Тази нощ ме събуди дъждът
с миризмата на "Клан"-а.
Изстуди кафето отвън

на перваза във каната.
По бюрото ти лампата сам-сама
запрелиства хартиите.
Тиха музика някъде спря
и зацъка будилникът.
Тази нощ телефонът звъня,
отговори му секретарят.
Тази нощ скръцна врата
и раздвижи се стаята.
Тази нощ телевизорът спря
и изгуби картина.
Тази нощ твоят дух мина оттук
и в отвъдното мина.

 

 


© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??