Пълня куфари с дрехи и чанти,
с палта и обувки за дъжд
и зад мен се отваря пространство,
изведнъж толкова плътно и тихо;
всичко тежко остава зад мен,
нищо тежко в багажа не влиза –
най-добре се лети само с крила
и, разбира се, с нужната виза.
Аз ще плача, щом никой не гледа,
aз се усмихвам широко сега
и докосвам скришно и леко
тоя тапет и тая брава;
без да взимам компас или карта,
оставила толкова други неща,
аз ви махам, тръгвам по пътя
и отивам да открия света.
Шарен свят, аз тичам към теб
с подуто от диня коремче
и зад менe се веят без ред
страници проза и строфи любов;
шарен свят, аз тичам към теб
с големи солени очи
и те моля на седем езика –
отвори своите порти летищни,
прегърни тия мои мечти
и пази жив танца на огъня,
който в мен вече гъвкав гори.
© Савина Велкова Все права защищены