Дълъг път изминах през гората
През дървета растения и храсти
Прекосих с лодка реката
За да стигна до скалата
Там е водопада високо горе
Дори расте и диво грозде
Силно слънце пече
а водопада буйно надолу тече
Под водопада езерце със синя водица,
покрай него зелена тревица
И когато се най се засили водопада
Тогава прилича на водна каскада
Ванеса Мирославова
16.03.2022