23 сент. 2009 г., 13:21

Война 

  Поэзия
496 0 0

Знамето с черепи развей,
приказна песен запей
и кръв да се лей,
нека воинът да тлей!

Живите да пометем
братята ни да почетем,
и знайте вий,
никога няма да умрем!

Братко мой, врагът
надава последен вой,
но и в пъкъла прокажен
ти пак ще си снажен!

Сърцето ще му откъсна,
главата му ще пръсна,
потънал в грехове,
пълководецът им ще умре!

Ще надигна олелия,
чак до Тор, чак до Хигия!
Няма да ми е жал
за тоя мъж - стар чувал!

Ножа, блестящ и бял,
оцапах го с кръв и кал!
И хайде сега в гроба,
почивай в тревога!

Прободен от меч прокажен,
от предадел мазен с поглед влажен.       
Тела, храм, светлина,
Валхала ме приветства с топлина!

© Антонио Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??