26 сент. 2012 г., 10:22

Време 

  Поэзия
758 0 13

Време

 

Разкъсващо време - време поспри,
почакай ме пак да живея,
какво че в косите вече сребри -
аз мога все още да пея.

 

И мога напролет с влажни очи
да видя разцъфнало цвете,
и есен в душата да чувствам - тежи
на сладост покоя, зрял лете.

 

Почакай ме, време - време, поспри
с проливния дъжд да поплача,
а после с дъгата - смях през сълзи,
детински през локви да скачам.

 

Разкъсай ме, време - все съм една,
парченцата вечер събирам
и слепвам ги с мигли, раждам в съня,
макар че от теб се умира.

 

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??