25 окт. 2011 г., 17:10

Време е 

  Поэзия
453 0 3

Време е да преглътна сълзите,

време е да си тръгна от теб,

но, знаеш ли, липсват ми дните,

в огън превръщащи лед.

 

Миналото е черна преграда,

невещаеща нищо добро,

сърцето от спомени страда,

кървящо в свойто легло.

 

В окови мечтите превърнати,

постоянно ме връщат назад,

а стонове… тихи, изтръгнати

възбуждат най-страшния глад

 

за мъничка капка от щастие,

за трохи от наш’та любов,

а думите, тези, безгласните,

заглъхват с живота суров.

 

Време е вече. Първата крачка

ми струваше две-три сълзи.

Но, знаеш ли? Няма да плача

за стари, отминали дни.

 

Илияна Дадарова

© Или Дадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??