13 янв. 2016 г., 20:38

Време е!!! 

  Поэзия » Гражданская
417 1 3

В какво се превърнахме, хора?...
Такива ли бяхме, такива ли станахме-
да бъдем, не чужда опора,
а просто - сеир наблюдатели.
Къде ни отидоха чувствата
/да, после е лесно да плачем/,
но видим ли ножът и брадвата,
страхът пред достойнството крачи.
Душите бездушно затворили,
/ни чул, ни видял, ни разбрал/,
превръщат ни в сенки и зомбита
във свят, що без чест е умрял.
Че лесно е други да хулим,
/държава, родина, народ.../,
а в свойта черупка да молим,
единствено с нас да е Бог.
Докога ще сме глухи и зрители
на тази безумна война?
Докога ще оставаме мнителни,
че всеки е тук със вина?
Е, време е! Нека отхвърлим
дяволът черен на глас.
Злото в ада навеки да върнем,
та децата ни бъдат сред нас!

© Таня Мезева Все права защищены

/ в памет на убитото във Враца момче и на всички деца, загубили нелепо живота си в това болно общество/

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "....страхът пред достойнството крачи."
    Последствията - страшни!
    Искрена съпричастност и непримиримост със злото в живото ни.
    Поздрави!
  • За това трябва ние да се променим, Валери! Няма как да съдим другите, а ние да сме апатични зяпачи, които после реват .
  • Каквото и да кажа, ще е недостатъчно...
Предложения
: ??:??