24 янв. 2021 г., 07:12

Времето - като сирена 

  Поэзия » Философская, Белые стихи, Другая
490 0 0

Времето
като сирена
ни примамва към брега и
 вярата, докато
 не се разбием в камъните, донесени
 от самите нас.

 

 Дайте восък !
 Да запушим ушите си !
 Да не чуваме как
истината ни вика
през времето, докато
прегракне от усилие.

 

 Дайте ни и
две монети, да
 ги сложим на очите си.
 Та, макар и още живи, да
 не видим колко близко до
 нас преминават щастието, успехите ни.
Животът ни !

 

 Ех, времето ! Все ни
дава и все си взима
надеждата, само за
да ни я даде пак
 утре…

 

 

Колко много от нас
 само за това живеят !

© Стоян Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??