26 апр. 2017 г., 12:19

Все някога 

  Поэзия » Другая
1335 6 10

Все някога

 

Все някога ще дойда да отпия
сили от Родопа планина.
Сълза сред върховете ѝ да скрия
и чан да ме събуди в ранинá.
Все някога отново ще се върна
в "Утробата" на майката Земя,
Перперикон да ме обгърне
с магията на стари времена.
А после, с писък на ручило
на тежка сватба ще вървя
и с тайно билково мастило
прокобата ще разваля.
Сред каменните гъби ще ме види
денят – напет юнак, красив и млад.
Помислил ме за нежна нереида*
ще иска да ме води в Златоград!
И слънцето ще завърти поднос
със две кафета във филджани.
От билото Орфей ще слезе бос,
с мелодия душите да нахрани...
Все някога
отново
ще е там
душата ми на самодива,
да види как
най-българският поп
с един имáм
засяват братски 
свещената ни камениста нива.

_____________________________
* – нимфа

© Лъки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??