15 апр. 2016 г., 20:25

Все по и по 

  Поэзия » Любовная
651 0 7

Все по и по

/пиша ти писмо/

 

Обичам те! Все по и по…,

но трябва да ме пуснеш веч -

доби ме в най-гроздовата сеч

(след толкоз мръзнали години)

но Бог ти даде Вино -

Кехлибар му дъхна – не танин.

Любовта ни помня в цвят кармин.

 

Копнея, все по и по…

Вратата да пресегне се за мен

и да ме заключи в педя само

(колкото сълза да близне рамо)

 

Страхувам се, все по и по…,

че няма да изпитам страх, когато

Гроздето ще натежи до грях,

а няма, няма да е Лято

и Слънцето ще ходи сляпо

 

Обичам те! Все по и по…,

но трябва, да се скъсам вече -

Карминът не е вино…..беше!

 

Все по и по, те издъхвам

и Вино "на прах" в Лета разпръсквам….

 

Рене

© Ренета Първанова Все права защищены

*Кехлибар е цветът на течното слънце по време на огнените залези според някои вярвания.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??