Когато пристигам
все вали
и капчиците водни
ръсят изненади
закъснея ли за миг
не се мръщи
извини ме за мокрите балади
понеча ли да прескоча
големите локви
наново ще съм опръскана
с кални вади
изтръскам ли от косите си
натежалите пръски
мислите ми се спускат
по водни слаломи
а пред мен мен хоризонтът
все мълчи
и редува светлината с тъмнината
вятърът завихря се
и все ечи
нетърпеливо очакващ новината
и всеки път
зад него се криеш ти
и с неговата музика
ме чакаш...
от поредицата "Дъждовни мисли"
© Светлана Тодорова Все права защищены
Позволи ми да те поправя - добре дошъл би трябвало да е
kaminet (Каминет е и това е на място казано. Добре дошла в моята виртуална къщичка!