24 июн. 2021 г., 22:26

Всеки 

  Поэзия
379 5 10

Ляга в скута ми нощния мрак,

като малко дете го приспивам.

Аз съм труден за стигане бряг,

в който всяка мечта се разбива.

Аз съм истина. И съм лъжа.

Аз съм някоя своя позната.

На сърдечния ритъм лежа

и не се проигравам за злато.

Аз съм враг. И приятел. Човек.

Аз съм грешка във лесна задача.

Аз – секунда, минута и век,

през които животът ми плаче.

Аз съм рана, отрова. Порой.

Аз се търся, но трудно намирам.

Аз съм себе си, теб или той?

Аз съм всеки, за който умирам.

 

© Деница Гарелова Все права защищены

по: https://otkrovenia.com/bg/stihove/vseki-5
Достатъчно е.
Съм.
Привличам
и отблъсквам. ...
  284 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??