Вода, земя и слънце,
щастие, любов и топлина.
Протягаш ти към мен ръце
и дарявам те със всичко това.
Усмихвам се, дори вътрешно да плача,
напук на всяка горест и беда.
И гледам все напред да крача
с високо вдигната глава.
Гора, цветя, поляна,
приятелство, уют и нежност.
Със своята душа голяма
раздавам аз любов с небрежност.
Подсвирквам си като в безгрижни дни,
момчето замечтано пак лети,
но време е да сляза на земята,
да стъпя здраво на краката.
Вятър, дъжд и зимен студ,
болка, сълзи и тъга.
Всеки станал е зловещо луд,
тъма обзела е човешката душа.
Живот ли е това, кажи,
живот ли е или торба лъжи?
Спомняш ли си слънчевите дни,
когато гледахме се честно във очи?
Силна буря, облаци, дърво самотно,
кариера, власт и алчност.
Пак седиш на мястото работно
и трупаш, трупаш до безкрайност.
Дали живееш в мрачна есен
или летиш в света небесен?
Изборът е в твоето сърце,
почувствай го и се вземи в ръце.
© Теодор Тамахкяров Все права защищены
Поздрави!