Не си от този свят и ти е трудно...
Дошъл си пратеник от други
пулсиращи вселени, преминал
гравитационното претегляне -
забравил всичко...И търсиш
сред хилядите хора - душата
си близнак за да се преоткриеш!
Пулсира земният живот...
притегля те и търсиш
вселенският импулс
на мисията земна...
Застанал си на кръстопът,
а посоките във времето
се губят...застанал в центъра
на новата вселена, поемаш път
в търсене на звездната си същност.
Разлиства времето златните си страници,
прелитат епохи, изчезват в неземна орбита...
И днес е трудно, вселената чертае нови граници
и нови звездни семенца долитат от всемира...
И днес е трудно - погледни небето, набраздено е
от отровни бели линии, чертаят а отровата
се спуска и залепва със безнадежност
златните си страници на битието...
Тогава нещо в нас потрепва и се отърсваш
от отровния си плен а всъщност си докоснал
същността на звездната си мисия...
А любовта толкова отдавна е изгубена -
отронва с болка червените листа на розата
и само тръните пробождат те в сърцето...
Останал сам...застанал на ръба на времето
и само самотния ти вик раздира тишината...
Едно - защо...пулсира в душата и вдигаш
жаден поглед към звездите...а те са толкова
далечни и светят в ледени отблясъци...
А вятърът бушува в сетивата, развихря урагани!
Отронва истини и ледени сълзи раняват една любов,
отдавна пропиляна в очакването да се случи - чудо...
Космическо видение - долетяло от без края...
дали ще запечати завинаги в сърцето образа любим -
или ще разпилее звездните си атоми отново сред звездите!
И тръгваш сам бродиш из вселените - изгубил любовта
печелиш себе си...а ефирния воал на времето, намята плащът
на бродещият самотен воин - а може би това е пътя...
душата си близнак да преоткриеш - да тя е там...
и може би те търси сред множество - възкръснали, Вселени!
04.05.2021г
Катя Джамова
© Катя Все права защищены
Дошъл си пратеник от други
пулсиращи вселени, преминал
гравитационното претегляне -
забравил всичко...И търсиш
сред хилядите хора - душата
си близнак за да се преоткриеш!
Пулсира земният живот...
притегля те и търсиш
вселенският импулс
на мисията земна...
Застанал си на кръстопът,
а посоките във времето
се губят...застанал в центъра
на новата вселена, поемаш път
в търсене на звездната си същност.