25 окт. 2020 г., 02:42

Вселенско изобилие 

  Поэзия » Пародии
669 1 0

Вселенско изобилие

 

                     Дайте достъп, неограничен

до вселенското безкрайно изобилие.

Във списъкдълъг, неомастилен,

желанията, страстно ще разкрием.

 

Имало несвършващи блага,

които всеки можел да използва.

Билетът билкъм Вселената молба.

А нужна ли е бланка, или  форма?

 

Молитвено, с желания в ръце,

от Вселената, редим се за промяна.

Ако всичките блага ще ни даде,

дали ще иска нещо във замяна?

 

Като никога не дало плод дърво,

като лоза, изсъхнала напролет,

егоцентричното и незаслужено добро

възможно, достъпите да затвори!

 

От гърбовете сухи клони ще стърчат,

щом ценностите вехнат без пощада.

А вселенските закони ще решат,

че от много изобилие присяда!

 

              24-10-2020 Хапка-Капка

© Десислава Вълова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??